MIGUEL ESCRIBANO SÁNCHEZ
CATEDRÁTICO DE UNIVERSIDAD (TIEMPO COMPLETO)
Departamento de PRODUCCIÓN ANIMAL Y CIENCIA DE LOS ALIMENTOS
FACULTAD DE VETERINARIA
- Scopus: 22134096300
- Dialnet: 1438
- Índice H: 21
Grupo de investigación
ECONOMIA Y CALIDAD DE PRODUCCIONES AGROALIMENTARIAS
Instituto de investigación
Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios
Tutorías
PRIMER SEMESTRE | ||||
---|---|---|---|---|
Día | Horario | Despacho | ||
Martes | 10:00 - 11:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA | ||
Miércoles | 10:00 - 11:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA | ||
Jueves | 10:00 - 11:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA |
SEGUNDO SEMESTRE | ||||
---|---|---|---|---|
Día | Horario | Despacho | ||
Martes | 12:00 - 13:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA | ||
Miércoles | 12:00 - 13:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA | ||
Jueves | 12:00 - 13:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA |
PERIODO NO LECTIVO | ||||
---|---|---|---|---|
Día | Horario | Despacho | ||
Martes | 10:00 - 12:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA | ||
Miércoles | 10:00 - 12:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA |
PERIODO LECTIVO DE EXÁMENES | ||||
---|---|---|---|---|
Día | Horario | Despacho | ||
Martes | 10:00 - 11:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA | ||
Miércoles | 10:00 - 11:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA | ||
Jueves | 10:00 - 11:30 | 513 - FACULTAD DE VETERINARIA |
Asignaturas
Consulta toda la información investigadora de MIGUEL ESCRIBANO SÁNCHEZ en el Portal de Investigación.
Publicaciones:
- 2024: Can fruit be more sustainable? A study on consumer preferences towards the use of natural preservatives in cherries
- 2024: Stakeholders' perception on the role of extensive livestock farming in the fight against climate change
- 2023: Fattening Iberian Pigs Indoors vs. Outdoors: Production Performance and Market Value
- 2022: A biosecurity survey on Iberian pig farms in Spain: Farmers' attitudes towards the implementation of measures and investment
- 2022: Does Carbon Footprint Play a Relevant Role in Food Consumer Behaviour? A Focus on Spanish Beef
- 2022: Ethical aspects of meat alternative products
- 2022: Greenhouse gas emissions and carbon sequestration in organic dehesa livestock farms. Does technical-economic management matters?
- 2022: What effect does the presence of sustainability and traceability certifications have on consumers of traditional meat products? The case of Iberian cured products in Spain
- 2021: A scenario-based analysis of the effect of carbon pricing on organic livestock farm performance: A case study of Spanish dehesas and rangelands
- 2021: Assessment of a decision-making model in meat sheep cooperatives in SW Spain
Proyectos de investigación:
- 02/05/2024: MEDICIÓN DE HUELLA DE CARBONO EN EL PROYECTO DE INVESTIGACIÓN PASTURE+ - Investigador
- 01/09/2023: MODELOS DE SOSTENIBILIDAD INTEGRAL Y RESILIENCIA DE LA DEHESA-MONTADO FRENTE A LAS AMENAZAS CLIMÁTICAS. - Investigador
- 01/06/2023: MORE ON THE ADOPTION OF A HEALTHY MEDITERRANEAN DIET - Investigador
- 01/09/2022: FACILITATING INNOVATIONS FOR RESILIENT LIVESTOCK FARMING SYSTEMS - Investigador
- 01/07/2022: DIGITAL TOOLS TO HELP AGROFORESTRY MEET CLIMATE, BIODIVERSITY AND FARMING SUSTAINABILITY GOALS: LINKING FIELD AND CLOUD. - Investigador
- 31/12/2021: BACK TO THE FUTURE: REINTEGRATING LAND AND LIVESTOCK FOR GREENHOUSE GAS MITIGATION AND CIRCULARITY - RELIVE - Investigador
- 31/12/2021: AYUDA AL GRUPO DE INVESTIGACIÓN DENOMINADO "ECONOMIA Y CALIDAD DE PRODUCCIONES AGROALIMENTARIAS". - Investigador
- 17/06/2021: EVALUACIÓN DE LAS ESTRATEGIAS DE ADAPTACIÓN Y DE MITIGACIÓN EN LOS SISTEMAS GANADEROS EXTENSIVOS DE DEHESAS FRENTE AL CAMBIO CLIMÁTICO. MANEJO SOSTENIBLE DE RECURSOS ANTE EL RETO DE LA NUEVA PAC. - Investigador principal
- 01/06/2020: NUEVAS TENDENCIAS EN EL MANEJO ADAPTATIVO DE LA DEHESA: CONECTANDO DIVERSIDAD FUNCIONAL, PRODUCCIÓN DE PASTOS Y FLUJOS DE CARBONO - Investigador
- 01/01/2019: BCAS Y VOCS COMO HERRAMIENTAS PARA EL BIOCONTROL Y LA PREDICCIÓN DE LA ALTERACIÓN FÚNGICA EN FRUTAS. - Investigador